Posted on Hozzászólás most!

Így kell csillagképet rajzolni

Ritka együttállás, amikor valaki a grafikusi és a csillagászati készségeket is birtokolja, pedig a csillagképek figurális ábrázolásához ez kell.

image description

Az ábrák nem választhatók a rajzoló ízlése szerint, a legtöbb csillagképnek megvan az eredeti, tradicionális alakja, ami nem szabadon változtatható. Manapság rengeteg helytelen ábrázolással találkozom (főleg amerikai forrásokból), ahol pl. a Rák folyami rákként van ábrázolva, miközben eredetileg tarisznyarák. A folyami mozgása előre-hátra, a másiké jobbra-balra. Nem mindegy…

M. Nagy Szilvia grafikusművész, abszolút tisztában van a figurák valódi megjelenésével, és valami hihetetlen precizitással és kifinomult részletességgel dolgozik. Dürer jutott az eszembe, amikor először eredetiben megláttam a munkáit. Csodálatos sorozata van csillagképekből, kb. 30×40 cm-es grafikák ezek, amiknek professzionális reprodukciói hamarosan kaphatók lesznek a shopban. A fenti Rák (a tarisznya 🙂 )ebből egy darab, ez itt pedig egy 6×6 cm-es részlet felnagyítva, a Sas feje.

image description

Érdemes további grafikákért, könyvillusztrációkért felkeresni a művésznő honlapját: www.mnagyszilvia.hu

Itt éppen egy újabb csoda születne, ha a róka el nem foglalná az asztalt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük